Followers

Tuesday, March 31, 2009

lamanya cuti.....

baru perasan
bertapa lamanya cuti....
khamis, jumaat, sabtu, ahad, isnin dan selasa.
orang lain masih di Batam sehingga pagi isnin
tetapi aku dah berada di rumah dari malam sabtu
tapi satu apa pun tak buat!
masih melayan sengal-sengal tulang dan sakit-sakit badan!

Opps..
dua perkara yang wajib disiapkan sebelum khamis ni..

1. kerja-kerja corridor of fame :
dah berhabuk fail,
tak sempat nak sentuh dari bulan februari lagi

2. mark sheet dan slip peperiksaan untuk Feb Test
(on the way)
aku akan buat sendiri bagi sape-sape
yang belum hantar komen guru tingkatan
( sorry...dah tak sempat nak tunggu )
sebabnya
bab sihir menyihir ni, aku memang pandai...


aku dah serik kena sound sbb tak siap kerja..
w/p itu sebenarnya bukan tugas aku 100%
( first time kena tegur setelah hampir 20 tahun mengajar)
teguran tidak secara direct...
malah aku boleh tersenyum & ketawa
tetapi
deep in my heart
amat terasa
...........

aku nak semua orang tahu
yang aku bukan jenis orang yang tak tak buat kerja
amanah yang di pertanggunjawabkan pasti aku akan laksanakan
cuma
berikan aku frame masa yang mencukupi
dan
berilah ruang untuk aku tentukan
mana satu yang lebih priority
atau
keluarkan amanah itu dari tanggungjawabku
dan pindahkan kepada orang lain yang
lebih mempuyai banyak masa
habis cerita!!

petang ni ke TM, hantar anak ke asrama
satu tanggungjawab juga tu...

4 comments:

tchersally said...

CM..
adoiiii..sengalnya satu badannnn..tp demi blog2 favouriteku..Sally gagahi jugak ke sini..errr..lain je bunyi niii..siapa yg "sound" CM nih..ish..amboi2..nak sound2 org plak.."dia" tu tip-top ka?..ahh..buat slamber je..buat stakat mampu..

pB said...

TM?

Tanoh Meghoh ko tu ??

the life of cikgu sue said...

CM,
sabor je la..dah jadi adat agaknya.senang... aje nak cari kelemahan orang.

cikgu_math said...

Tchersally >> ahha..jgn pedulikan orang! kite buat cara kite..

pB>> yer ler tu...ada soghe blaja kat TM

cikgu sue>> gitulah....