Followers

Saturday, March 21, 2009

khamis,jumaat,sabtu & ahad...

Kehidupan di dalam kenderaan amat memenatkan!

Hari khamis:

pergi kenduri, ooo…sukarnya mencari parking!!

kemudian bertolak ke rumah bonda..( balik kampung ..he..he..) sepanjang perjalanan mengekuri lorry dan bas. Huh! Boringnya….60-70 km/jam.

panjang giler kereta mengekurinya.

Hari Jumaat:

Balik semula ke KB. Jalan smooth je…orang dah nak balik ketempat masing-masing…so, kita menentang arus ler kiranya.

Kemudian ke tempat kenduri lagi.

Petangnya ambil anak yang baru balik dari perlis.

( kereta sempat rilex sekejap je dalam garaj )

Hari ni…(sabtu)

Sekejap lagi nak ke pasar..peti dah kosong sejak hari khamis..tak masak kat rumah…asyik makan kenduri jer..

Lepas tu nak hantar anak ke asrama Tanah merah, sure jalan banyak jam..sbb itu jalan utama untuk keluar dari Kelantan. Anak perantau sudah beransur-ansur meninggalkan negeri tumpah darahnya..

Petang nanti kena tunggu anak buah dari perlis untuk dihantar ke asrama di PC

Besuk …(Hari Ahad)

Emm….start ke sekolah semula..

Kesibukan bermula.. dengan rutin yang tak perlu dinyatakan…

….kelas tambahan petang akan bersambung, dan kelas golden night akan bermula.

penat-penatkan lah diri anda!semoga kepenatan kita berbaloi dengan mereka semua beoleh kejayaan

8 comments:

cikkgu jawe said...

uih! baru baca pun dh rasa penatnya. slmt kembali ke sklh cikgu. sabo2 je le ye dgn kerenah bdk2 tuh. agak2 geram libas jek. haha!

cikgu jawe said...

eh!.. slh nama aku lak. :P

- cikgu jawe

Melawis said...

Pergi kenduri jamu makan nasi minyak,
Jangan makan banyak2 nanti tambah lemak.

Chekgu BaniHassim said...

waaa...berjala je laa kejenye...
takpe, take it positive..
anggap la pi jalan2 cuti2 msia..

the life of cikgu sue said...

Maka bersambunglah perjalan hidup kita sebagai akitek keda insan yang bernama pelajar.Selamat bertugas kembali

the life of cikgu sue said...

Maka bersambunglah perjalanan hidup kita sebagai akitek kepada insan yang bernama pelajar.Selamat bertugas kembali

mr.mzn said...

huhuhu..
xpo cekgu,..
xdop cekgu gak..
sapo la kami nie sbg studen~~
huhuhuh

cikgu_math said...

cj>> memang..nk jd cikgu kena ada skill tu

melawis>> masa kenduri..bantai je la..

chekgubh>> hoho...bnynknya cuti-cuti malaysia..

cihgu sue>> ahaks..arkitek benda hidup...

Mzn>> tanpa students...cikgu pun tak berguna, kan...