Followers

Sunday, March 08, 2009

esok cuti....

esok cuti...Alhamdulillah...
tapi banyak kerja yang nak dibereskan

1. tanda skrip jawapan budak...kesian...
dah seminggu dia org tanya markah

2. semak buku latihan budak...bertimbun bawa balik kat rumah..
( kat sekolah banyak lagi...)

3. Surf internet untuk cari bahan PTK.(Rajinnye....!!)
Orang NUTP kata, cikgu-cikgu tak boleh guna pengalaman
untuk jawab soalan PTK, sebab Pengalaman menipu kita...
contoh:
1. Ikut akta: Jurujual tak boleh berniaga kecuali di kantin / koperasi atau pada hari terbuka,
ikut pengalaman: jurujual bebas berniaga bila-bila masa dan dimana saja selepas minta kebenaran dari pengetua..
( jual Insurans ler, everyday dia tu datang kat sekolah, boleh bagi meja satu untuknya dibilik guru..he..he..)
2. Ikut akta: cikgu yang tak tulis buku rekod mengajar boleh didenda tidak lebih drp RM 500.
ikut pengalaman: Sejak bersekolah hingga menjadi guru, tak pernah ada cikgu kena denda sbb tak tulis buku rekod mengajar. Yang dah naik pangkat mungkin ada ler....
3. Dan banyak lagi......tak tercatat!

apa-apa pun, pengalaman adalah guru yang tak pernah menipu....walaupun kita tertipu olehnya untuk menjawab soalan PTK!!

7 comments:

thegame. said...

hahaha..ade org bley jual insurance kat dlm bilik guru..hahaha..

btw, Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1430H, bersama kita byakkan selawat keatasnya.. =)

Chekgu BaniHassim said...

good luck kak, ptk...
kene study la kut...
tpi ade yg rehat kejap dari amik ptk..
sbab katenye study ngn tidak, masih dapt result yg same...
relak la kejap tahun nihh..

tchersally said...

CM,
sila print akta yg no 1 tu..tampal d pintu staf room kita..bosan dgn kehadiran org insuran la..org kek la..org juai baju nak kurus la..minta sedekah itu ini ( haaa..jgn salah anggap..bukan anti sedekah nih..)..cuma..staf room tu kan TEMPAT KITA!! bila strangers senang kluar masuk..ape kes????!!! takan nak hilang laptop mcm hari tu baru nak ketatkan undang2...

cikgu_math said...

thegame >> klu nak tahu..kat bilik guru ni bleh buka market 3 tingkat.. semua orang masuk jual..kek, cincin, jam, baju infrared,bla,bla,bla..
cikgu sebenarnya kuat shopping...at sekolah pun shopping!

CheguBH >> baca belum tentu...sbb bahan pun belum ada..Periksa lagi 1 minggu..
btullah..study ngan tidak..result sama je..

cikgu_math said...

tcherSally >> Aish...Cadangnya org insurance tu nak bagi meja..sebelah sally ada menja kosong tak? Tak ler letih sangat dia bergerak dari satu meja ke satu meja...ha..ha.. Kita Nak buat kerja pun tak selesa..kan!

en_me said...

sibuknyerr cikgu ittewww..

cikgu_math said...

en_me>> sibukkkk....tp kdg-kdg buat-buat aje...