Followers

Sunday, March 22, 2009

berhantukah akademi fantasia

Hari pertama: umi, marilah tengok diari akademi fantasia
Hari kedua : umi…diari akademi fantasia…
Hari ketiga: umi…marilah…naseef tak bagi tukar chanel
Dan aku pun terpacak depan tv dari pukul 9.00 hingga 10.00 malam

Asalnya hanya sebagai penunggu anak-anak perempuan supaya chanel 104 tidak ditukar kepada chanel lain oleh dua orang hero yang ada.
Kalau tidak…pasti chanel animax untuk hero yang besar
dan chanel sukan & ceria untuk hero junior,
maka heroin-heroin akan jadi ‘pengalah’ setiap masa…
So, time tu, aku bertindak sebagai penyelamat anak-anak perempuan....
supaya setahun sekali mereka boleh menguasai chanel tv pada waktu perdana walau pun masih tidak berkuasa memegang remote control..

Dan selepas hampir dua minggu….
Aku masih dipanggil oleh anak-anak untuk diari akademi fantasia..
Namun...
Kalau tidak dipanggil pun, naluri meminta untuk untuk aku bertenggek di sofa itu diantara jam 9.00 – 10.00 malam…mahu melihat aksi-aksi mereka....seolah-olah aku telah mengenali mereka semua!

Rutin malamku sudah berubah….
Betapa berhantunya Akademi Fantasi…
Sebagaimana berhantunya aku berblog..hu..hu..hu…

5 comments:

the life of cikgu sue said...

Memang berhantu.Tak nak bagi tengokpun,mama-mama dan umi-umi pun nak tengok jugak.Malu menyatakan tapi mau..

Neeza Shahril said...

dulu neeza pun cam tu gak. Once dah tengok, memang tak boleh stop.. cuma neeza tak lah afundi heheh..

Ghazali B Abd Aziz said...

Saya yang jauh nih pun tak pernah miss Konsert and Diary AF hehehehe

(Nasib baik ada Youtube)

mademoiselle azieshakespeare said...

tak penah ikut AF, ehehe

cikgu_math said...

cikgu sue>> ehem..malu mengaku je..

neeza>> betul!!!

En Ghaz>> untungnya ada teknologi canggih sekarang...

Azie>> kalau azie dah mula ikut...memang berhantu!