Followers

Thursday, March 05, 2009

hari ini.....(dlm sejarah)

mejar Dr Faiz Khalid, bakal angkasawan negara di di SIC!
kedatangannya sebagai tetamu untuk majlis sukan rakyat sempena Keputeraan Sultan Kelantan.
tak le gempak sangat......tapi rasanya rugi jugak kalau tak lihat wajahnya secara life walau pun melambak gambarnya di media..
tapi... hari ni kelas penuh...masa 1 & 2 ada kelas, sambung lagi masa ke 3.....
masa ke4 free.... pergi kantin, after that, pergi sekejap intai apa yg ada dekat gerai angkasawan negara.
Ada beberapa perkara yg mungkin menarik minat pelajar, esp video latihannya...tapi bukan aku!
Muka Dr Faiz , aku intai dari jauh je lah sbb students ramai sangat.....masa rehat diorang!
then, masa ke 5 & 6 ada kelas lagi..
Masuk kelas, sibuk bebudak tu membodek......
'teacher...pergi lar ambik gambar dgn Dr Faiz.....klu cikgu, tak payah beratur...masuk aje dlm kawasan tu, dia org benarkan...budak-budak kena beratur...'
aku tau lar.... sebenarnya diorg suruh aku keluar..tak payah belajar., dan diorg pun boleh lah meronda..... he..he..he..
habis masa ke6, semua pelajar dan guru dibenarkan balik
HUH!! AWALNYA......baru pukul 12.... Aku baru nak nak rehat hari ni......
masuk je bilik guru, tanya kekawan......boleh dikatakan semua dah posing dgn dr Faiz ( yg nak ler..) siap dapat postkad yg bertandatangan lg....

rasa dengki juga bila tengok cikgu-cikgu lain beredar untuk pulang....tapi buku rekod aku belum tulis ...huhu.....bukan tulis rancangan mengajar tetapi lapuran mengajar... hari ni kena hantar!

sebelum balik intai sekejap apa yg ada kat tepi padang tu..
Tempat Dr Faiz dah kosong...
aku melencong ke gerai celcom sekejap.... ingatkan nak ambil schoolpac untuk Naseef, tp tak ada salinan IC.
pastu ke TMnet....kawan sebelah kata streamyx combo cuma RM60 sebulan modem percuma...
yg ada kat rumah skrg ni RM 66 sebulan, router sendiri (sbb nak wireless ), kira mahallah..
rupanya yg RM60 tu untuk 384 kbps, klu 512 RM 9o sebulan.
Hohoho...(bacanya: jgn dengar cakap orang ..... diorg tak tahu....)
aku bertolak balik jam 1.15 tengahari...sampai kat rumah Adam terus tanya..'umi..umi tak gi skoloh ke...'
pelikbenar dia, umi balik awal..
before this, paling awal pun 3.30 ptg.

4 comments:

shinrei said...

sbb tu jangan mudah nak caya pasal iklan2 nih..kena baca betul, tanya betul2 sampai puas hati..

cikgu_math said...

sib baik ada TM kat sekolah
klu tidak, termakan jugak...

cik afeera said...

seb baek x bli lagik stremyx combo tu...ahaks....org TM siap tepon kat umah lagik tanyer nk pasang ke x :p


hye slamat berkenalan ckgu math ^_^

cikgu_math said...

cik afeera
psg pun tak pa....
kan mak ayah yg byr bil...
hi..hi..
slm perkenalan