Followers

Friday, April 03, 2009

.....Dia yang tentukan...

sebelum ni banyak benar perancangan untuk hujung minggu ni (hari ni..)

Pesta Flora di Taman Tengku Anis ( 31 Mac hingga 11 April )
dah beberapa kali si Aliaa menyebut tentangnya
fahamlaa... maknanya nak ajak pergi ler tu...
aku cuma menjawab: tengoklaa... Hari Jumaat ni kalau free

Pesta Buku di Padang Perdana ( 26 Mac hingga 4 April )
Bila Iqah sibuk ke pesta buku dengan rombongan pustakawan sekolahnya, Amar mula bertanya....
dan aku juga merancang untuk kesana bagi menambah koleksi novel.... dah lama tak membelinya..
walau pun masih ada dua tiga buah yang belum dibaca

PC Fair di KB Mall ( 1 April hingga 4 April . betul ke ?)
Tak lah berminat sangat
tapi Bila Naseeff berkali-kali meminta pen drive untuk buat kerja kursusnya, mungkin ini satu tempat yang sesuai untuk mencari pen drive yang murah.
Lagi pun mungkin Aliaa akan memerlukan laptopnya nanti ( dapat ke mana belum tentu lagi) ,
bolehler tengok-tengok model dengan harganya sekali...

but at last...
bangun pagi tadi, selsemaku semakin teruk..
tak ada suara yang keluar...sakit tekak dan badan menjadi seram sejuk...( nak demam agaknya)
..................................
semua rancangan dibatalkan,
dan kelas tuition dengan Irfan & Fairus juga terpaksa di cancell...

semalam dah selsema, suara dah sengau-sengau....(Tak ler seteruk hari ni!)
bila masuk kelas.....
"teacher tak payah mengajar hari ni...tercher rehat..." (pandai studentsku ambil hati)
(dan aku masuk kelas tanpa mengajar... cuma bagi latihan )


Besuk, Sabtu....
dah tak boleh nak ke mana-mana
kena hantar student untuk mighty minds challenge..
( minta-minta dah sihat ....)


...Dan sekali lagi, kita merancang, Tuhan yang tentukan!

10 comments:

"" M.D.F.Z "" said...

cg esk nk bc gapo nh??aiyaaaaa...

"" M.D.F.Z "" said...

http://thestar.com.my/mightyminds/

thegame. said...

sabar2...
maybe ade hikmah di sebaliknya~
doakn cikgu norizan cepat sembuh :)

the life of cikgu sue said...

Telan ubat.Tutup pintu bilik,pejamkan mata.Hal-hal lain biar bibik yang urusin buk.

cikgu_math said...

MDFZ.>> tq

thegame>> tq. dah ok sikit ni..

cikgu sue>> yeap...tp nak juga buka blog..

m e E n said...

Cekgu.
Ustaz saye kt skolah dulu salu
pesan camni;

Kite merancang.
Allah juga merancang.
Tapi Allah la sebaik-baik
perancang.

mademoiselle azieshakespeare said...

get well soon...
:D

(sy tak sabar tgu pesta buku)

Chekgu BaniHassim said...

mighty minds challenge tu yg anjuran thestar tu ek??

cikgu_math said...

chekgu BH>> itulah dia..

cikgu_math said...

MeEn>> betul juga..hujung minggu ni save budget. ha..ha..
kalau tidak banyak juga kena korban tu...

Azie>> Tq
Akak tak sempat nak ke pesta buku
Semalam last day...