Followers

Sunday, June 07, 2009

..... semuanya kerana jalan jam!!

Allah jadikan sesuatu perkara, mesti ada kebaikannya... Itulah yang berlaku pada CM semasa dalam perjalanan pulang ke rumah bonda.

Dalam merungut-rungut sebab pergerakan kereta bagaikan semut mengangkut gula kerana jalan jammed , tiba-tiba ada one guy yg juga terperangkap beritahu tayar kereta CM pancit.

CM cakap dengan anak-anak tak jadi balik kampung... dan terus ambil jalan untuk balik semula kerumah, tetapi bila CM melalui jalan Kubang Kerian, masih ada kedai tayar yang beroperasi walaupun dah melebihi jam 6.00 ptg.

CM decided untuk beli tayar baru, sbb spere tyre yg ada juga dah bocor...
dan CM pun bukannya pandai bab-bab tukar tayar ni..
selepas tukar tayar kereta, sempat pula masuk kedai makan! Ingatkan nak beli makanan untuk berbuka puasa di rumah bonda, tetapi akhirnya berbuka puasa di dalam perjalanan dengan air milo.

Nasi ayam hanya dirasa selepas sampai jam 8.30 mlm...

Pada pagi jumaat, kami ( 3 keluarga shj... yg lain balik rumah mertua masing-masing) bungkus semua makanan untuk sarapan, dan dengan 3 buah kereta we all bertolak ke pantai untuk bersarapan

Pantai Air Tawar


sarapan... best juga bersarapan di tepi pantai!

dan melepaskan anak-anak mandi pantai...
Pagi Sabtu, kita orang berkonvoi 4 buah kereta ke Paka, Terengganu untuk satu majlis kenduri kahwin

Selepas makan, bergambar & buat apa-apa yang patut, kita orang bergerak pulang....

aduiss... perjalanan balik ke Kuala Terengganu yang sepatutnya memakan satu jam lebih telah berpanjangan sehingga 4 jam.... penat, panas, dan segala rasa!

hanya kenderaan yang kelihatan.... betul-betul terperangkap !
Ingat nak juga singgah Bandar kuala Terengganu, atau Pengadang Baru, nak tenguk Syurga Tudung yg dikunjungi oleh Mr PB dulu...

Tetapi harapa tinggal harapan.... traffic jam punya pasal....
apa pun sempat juga CM menjejakkan kaki ke Desa Murni Batu 6. masuk untuk intai-intai & jeling-jeling.....

Selepas Solat Jamak Zohor & Asar di KT, kami bertolak pulang dan sampai ke rumah bonda cukup-cukup waktu untuk solat maghrib.

harap-harapnya selepas ini tidak ada anak-anak yang menyoal ' umi... bila lagi kita nak pergi bercuti...'.

7 comments:

tchersally said...

hmmm..sis..you should read my experience..KL-KB 14 hours!!..my goodness!!

the life of cikgu sue said...

Tak payahlah pergi Syurga Tudung.Barangannya kurang kualiti.Buat penat aja.

Seronoknya gi Pantai Air Tawar.Lama dah tak berkunjung ke sana walaupun balik ke Kampung Raja 2 minggu sekali,dan kadang-kadang setiap minggu.

nur said...

cik zan,,
mahu gambar2,,:)

nuramalina87@gmail.com

-kak ina chumiL-

zino said...

kemana saja jem.. zino ke KB pun jem..tapi masa nak balik la tadi.. tapi sempat juga JJCM dengan besan hehe

AZANI said...

Lama tak pergi Paka,last sekali tahun 2007 masa ada kerja kat YTL .

cikgu_math said...

sally
satu pengalaman...

kak Na
benda yang tak dirancang....
kadang-kadang yg tak dirancang lebih baik drp yg dirancang!

Zino
dah nakk balik..
KB ni musim cuti sekolah tak boleh masuk bandar, kalau nak ke arah luar KB okey sikit...
jemputlah datang lagi....

~amANdiEr~ said...

tak aci giler!!!waaa=(