Followers

Thursday, June 11, 2009

cerita-cerita di KL

tiba kat Shah Alam 6.30 pg, singgah solat & mandi rumah Kak Ina... nasib baik UiTM cuti... bolehla buat rumah sendiri...
selepas meeting dengan wakil CTBank di Darul Takaful ( Thanks to my BIL, Soleham yg sempat drop us there sebelum attend Seminar di KLCC ) ,masih ada 7 jam sebelum masa untuk menaiki bas untuk pulang ke KB.
Then we ( CM, Kak Ina,my niece & Kak Ah, my daughter) went to time square, bukan nak shopping...... saja-saja nak habiskan masa.
Kak Ina & Kak Ah decided nak tengok Syurga Cinta....
'Kalau umi tak nak tengok, umi tidor je lah dalam panggung tu...'
terfikir jugak...nanti org kata 'eh.. mak cik tu pun tengok wayang. ' wakakaka.......
but think twice.... this is KL, not KB
Beratur punyalah panjang, hingga lenguh kaki CM meround sementara they all dapatkan ticket, bila tiba gilirannya, tiket SC sold out, and they all beli juga tiket untuk 17 again..... But.. at last they decided not to go in. Burnt RM 21.00!!

seksanya menghabiskan masa tanpa tujuan....
selepas solat, kami melepak-lepak.. and at last we all masuk Borders.... tengok-tengok, baca- baca dan sempat juga tangkap 2 novel di situ!!!

around 4.00, we all ke Mall, naik bus kat hentian putra, so lepak-lepak di The Mall lagi selamat!
tak nak shopping, tetapi terlekat juga satu handbag, 70% discount.
Kak Ina & Kak Ah pun sama... nasib baik duit biasiswa dah masuk!!!

and luckily, Abe Aizu juga ada training di KL, and sempat join we all sebelum balik Shah Alam. and thanks sbb belanja Che Zan makan!!!
Adoi.... makan pun ambil masa hampir dua jam.... just untuk habiskan masa.. lagi pun bukan selalu dapat berbual dengan anak saudara yg sentiasa sibuk ni....

sampai KB 4.30 pg...
15 jam di KL...
hasilnya....pehak bank kata credit card yang digunakan oleh pencuri tu terpaksa dibayar kerana kecuaian CM, cuma cara bayaran boleh dirundingkan...
CM... kena ikat perut ler... mana nak cari RM 12 000, tak masuk interest lagi tu!!!
Keputusan drp Biro (FMB): kena tunggu 3 bulan lagi untuk penelitian kes!

doa-doalah supaya that boy yg guna credit card CM (dekat chalet sri Nipah, Bachok ) di beri petunjuk dan hidayah oleh Allah... sengsaranya hamba Allah yg menjadi mangsanya ....... sebab ini buka kes pertamanya!!

4 comments:

the life of cikgu sue said...

CM
mudah-mudaham bayaran tu tak membebankan.Rm 100 ke sebulan kira ok jugak.

AZANI said...

teringat dengan qunut nazilah yang diamalkan ketika mendapat musubah, saya letak link dia ya.sembahyang istikharah cikgu sebelum nak amal, doa ini macam doa nak panah malam juga..http://www.scribd.com/doc/2677255/Doa-Qunut-Nazilah

zino said...

banyak nak kena bayar tu...

cikgu_math said...

kak Na>>
tu la... katanya boleh tukar menjadi loan, & bayaran ikut interesr rate loan!

Azani>>
TQ

Zino>>
itulah... kalau nak fikirkan memang boleh jadi separuh gila, dengan masalah yang bertimbun ni..
tapi mungkin Allah buat ada hikmah disebaliknya... Redha jerla.. ( hu..hu..hu..)