Followers

Friday, June 12, 2009

dah di penghujung cuti( angan-angan lagi!)

kalau balik rumah bonda, anak-anak selalu kata
' umi, kalau berkumpul, mesti cerita hal sekolah... tak ada topic lain..'
dah sememangnya kami semua guru.... 14 orang dlm family adalah guru, kalau berkumpul mesti riuh rendah kerana topic sama di bincangkan...

tetapi sekarang...
bila semua berkumpul dirumah bonda, sudah ada dua group.
satu group bincang topic education , and the other group bincang topic engineering....sekarang ni dah ada 4 orang dalam group ni, oktober nanti 2 lagi engineers to be akan balik dari UK, dan cucu-cucu bonda yg sedang belajar engineering pun ramai lagi!

untuk masa akan datang..
Che Da perlu tarik lebih ramai anak buah masuk medical( sekarang dah ada 2 doctors to be ), supaya dapat membentuk satu group lagi ...group perubatan!

bayangkan...cuti nanti dirumah bonda....
sambil berBBQ,
....satu kumpulan yang dan veteren berbincang tentang masalah disiplin pelajar,
....satu kumpulan anak-anak muda ( erk... yg ada diMSET tu dah masuk golongan tua )bincang pasal stadium runtuh,
.... dan satu kumpulan wanita muda berbincang tentang operations & on calls..

yang tidak ada dalam kumpulan ni..
kena jadi tukang bakar ayam... jangan hangit sudah!!!!
( siapa lah tu yer...akauntan, bio teknologist, mathematicians....)

4 comments:

AZANI said...

zuriat progresif dari baka yang baik.jangan lupa satu golongan lagi ahli politik yang ikhlas, yang ini payah nak jumpa, rasanya dah pupus...

cikgu_math said...

Azani>>
alhamdulillah...
kami daripada kelompok itu...
Arwah ayaH CM adalah ahli politik yg seangkatan dgn Tuan Guru Hj Hadi & Nik Aziz...
dan arwah suami CM juga daripada kumpulan itu..
cuma penggantinya belum terserlah lagi, atau mungkin sudah pupus!!!

Abiey69 said...

masa loni bolehlah bilang anak2 hebat... lepas ni tinggallah simama dan papa sorang2 kat rumah...
.... janji anak2 bahagia.....
mak bapak hanya menjalankan amanah yang diberikan oleh Allah

cikgu_math said...

abiey>>
sekarang ni pun bonda tinggal sorang-sorang kat rumah...
berkumpul time cuti jer..