Followers

Sunday, June 21, 2009

HAPPY FATHER'S DAY

Dah lama tak wish happy father's day...
Ayah CM meninggal 1991..17 tahun yang lepas!masa tu tak tau lagi ada father's day ni..
so CM tak pernah wish father's day pada arwah ayah.

anak-anak CM sempat menyambut perayaan hari bapa bersama arwah abah mereka,
buat kad sendiri..., give him a present.... kdg-kdg hadiah yag terlalu kecil , just sebatang pen kilometrico yang dibeli drp koperasi sekolah, atau sehelai saputangan kecil yang dijual oleh guru mereka disekolah..... but he really appreciate it! Akan diwarwarkan kepada anak-anak lain apa yg dia dapat on that day. Perkara yang sama berlaku on his birthday!

anak-anak CM yang besar pasti miss saat-saat itu, (misalnya suasana ini,) tetapi anak-anak yang masih kecil tidak berpeluang untuk merasainya....

Apa-apa pun percayalah... apa yang Allah buat ada hikmahnya... dia yang lebih ariff tentang hidup kita....

15 comments:

sonata anak kancil said...

SALAM KENAL...terima kasih sudi singgah AGK dan menyampaikan ucapan takziah...

dari Sonata : semoga tabah untuk meneruskan perjalanan hidup ini. Kita tidak tau, bila pulak masa kita...

zino said...

salam cikgu....

semuga terus ceria bersama keluarga...

AZANI said...

CM:pemergian yang tersayang pasti mengimbau nostalgia pada masa seperti ini.
semoga cm tenang, tabah,sabar dan berbahagia bersama keluarga.

LiNda said...

saya suka baca blog seorg cekgu . sebb ini menambahkan lagi kefahaman dan pengetahuan saya tentang alam persekolahan dan persekitarannya .

Sbg ibu kpd 3 org anak yg bersekolah, saya tahu kesukaran para guru ketika mengajar mereka . Moga usaha murni guru2 semua diberkati.

Berbalik pada n3 ini . Yup ! saya pun ajar anak2 tentang menghargai sesuatu perkara . Mungkin nampak simple, tapi sangat bermakna .

kirana said...

Salam... Selamat hari bapa kpd bapa dan suami cikgu. Not to forget my own father too. Cikgu dtg la ke blog Kirana dan ambik award hati yg colourful tu, OK! specially for you!

bluehope said...

Happy father's day to your dad and hubby. Not to forget my own dad too! Thanks for visiting my blog. Do come again.

bluehope said...

Happy father's day to your dad and hubby! Thanks for visiting my blog too!

en_me said...

kasih ibu membawa kesyurga, kasih bapa takdok tolok bandingnyerrr.. salammm cikgu

pB said...

Salam Kak Zae ....


hmm...
tok terkomen rasonyo ttg entry hari bapa nie.

syukur pB masih ado lagi ayoh n anak anok pB masih ado aBah demo tu ...

tiap hok hidup akae mati , itu janji Allah.

pB banggo dapat kenal Kak Zae ...

TokNabe said...

Selagi orang tua masih hidup.... biarlah hari2 adalah hari ibu dan juga hari bapa.

cikgu_math said...

sonata >>
itulah lumrah hidup...kan!

Zino>>
alhamdulillah..

TQ>>
sape-sape pun pasti ada nostalgia itu...
cuma pada keadaan dan suasana yang berbeza.
and TQ!

cikgu_math said...

Linda>>
tq for visiting ...
and for sure banyak lagi yang perlu kita kongsi bersama!

Kirana>>
thanks for the award
nanti CM datang ambik

cikgu_math said...

blue hope>>
TQ & insyaAllah...

en_me>>
thank you

pB
Alhamdulillah..
Semuanya telah ditentukan oleh nya!

cikgu_math said...

Tok Nabe>>
itulah yang sepatutnya....

Precious said...

Ya .. kita seharusnya sentiasa berfikiran positif tentang apa yang diduga ke atas kita.