Followers

Tuesday, June 23, 2009

betulkan niat anda sekarang!!

Kluster School???

Apa pun bunyinya, kebanyakan sekolah menginginkan taraf itu...
dan sekolah CM dah dapat sejak april 2009...

Apa perubahannya??
cikgu masuk kelas mengajar, students macam biasa..yg rajin belajar, yg malas sikit tidor dalam kelas dan yang malas sangat.. ponteng kelas ( tak ramai species ni di SIC ...he..he.. kenyataan yg sangat boleh dipercayai!)

dua tiga kali mesyuarat kluster school sebelum ini, CM tak terlibat pun...ALHAMDULILLAH!!!!!

tapi pukul dua semalam, CM dipanggil untuk mesyuarat ini.... 7.45 pagi tadi ada lagi mesyuarat dan akan bersambung pada sabtu ini.... Alahai....banyaknya kerja!!!!!!! semuanya untuk menjayakan kluster schoo!!

agenda lain terpaksa dikiv dulu...
analisa mid year exam belum siap... masih menunggu maklumat dari form teacher! merangkak-rangkak betul perjalanannya kerana semua guru busy tahap gaban sekarang!

sulam tudung & sulam baju dah bungkus... masuk peti berkunci!! tak tau bila nak buka semula.

pukul dua tadi ada CM exam BI.... kajian untuk PPSMI (exam bersambung esuk..hi..hi.. exam pun boleh bersambung, hanya kerana cikgu-cikgu dah tak larat nak habiskan! penganjur terpaksa ikut!)

Dan sekarang CM dah nak bersiap... ada program golden night.... kelas tambahan di sekolah.

kalaulah kesibukan ini boleh ditukar dengan seketul emas....
atau pahala yang disediakan untuk membantu pelajar ini dapat dilihat .....
pasti CM tidak akan merungut ....

Alahai hati.... ikhlaskanlah niat kerana Allah....

12 comments:

pB said...

Salam Kak Zae


kluster school?? Gapo tu...
Rajing dengar tp tok ingat doh gapo makno nyor ...


Sibuk lar cikgu zamae lonni.
Macae macae keno buat...


Besar pahalo jadi cikgu nie ...
Jangae dok rusing ....

tchersally said...

wuhuuuu..kita nak kena ful speed da nih..

cikgu_math said...

pB>>
kak zae pun dengar lamo doh...
tapi ni baru stat nok buat keje...
nak jadi skoloh 'world clas' gitu...
sekolah bertaraf dunia...
( eh..eh..betul ke ni...)
ha..ha..ha... kak zae pun tak cerap lagi!!

cikgu_math said...

sally>>
100 metres or 3000 metres??
I'll choose 3000 m, biar orang lain speed dulu!!!

Daddy Cool said...

Selamat menyibuk...eehh! Selamat sibuk...

arazma @ ami m said...

heh...projek sulam terkubur?? nak wat cam ne..niat ade tapi bukan kerana blogging sebaliknya kerana kesibukan jadi skola cluster tahap melampau....

saya suka pujuk hati.... buatla ikut kemampuan kita, yg mana memang x upaya, jgn paksa diri.. klu sampai tahap sakit, kita ngan kuarga kita yg tanggung sendiri... kawan pon dok dan nak jengok sebab bz manjang gak....

anyway tahniah sebab skola terpilih masuk kumpulan cluster school.... banyak kelebihannya... walaupon keje pon banyak.

syah shah said...

Salam kunjungan balas... :D :D

Err... cluster school? Mende tu eh??

Abiey69 said...

Selamat bertugassss

the life of cikgu sue said...

CM
Aduh....mesyuarat BM tadipun macam-macam kena buat.Minggu ni 2 kali migrain.Minggu depan dek kerana terlalu sibuk tak tahu la..berapa kali pulak.

Selamat berkluster.

cikgu_math said...

daddy>>
menyibuk pun ta jugak!!!

Ami>>
harap-harapnya biarlah padan dengan kerja yg kena buat!

syah syah>>
kluster school maknaya kerja cikgu akan bertimbun... he..he..

cikgu_math said...

abiey>>
juga selamat bertgas untuk anda!!!!

Kak Na>>
nampaknya kita kena berhadapan dengan semua perkara untuk jadi kluster ya??

sonata anak kancil said...

tahniah dapat title kluster...

sekolah sonata tahap biasa ...tu pun , tak yah nak kluster2 - dah memang sibuk gear 5 memanjang! cikgu2 le ni, macam ni lah!macam2 nak kena wat...