Followers

Friday, May 15, 2009

UNTUKMU......GURU!!!

( Walau pun belum tiba waktunya)
Ingin ku ucapkan...
Selamat hari Guru
buat semua guru-guru di Malaysia..
khususnya kepada

  • teman-teman maya yang bertugas sebagai pendidik
  • kawan seperjuangan di SIC
  • adik beradik CM ( drp 12 orang, hanya 4 yang bukan guru!)

dan teristimewa
untuk guru-guru CM yang hingga saat ini masih didalam ingatan

1. Mr Chin...guru math masa form 4 & form 5 di SESMA 1980 - yang tidak jemu-jemu mengajar CM secara individu di bilik guru, sedangkan orang di kelas masa prep hours! Just because I'm the only student who always failed modern math.(Bimbang prestasi sekolah..... dan itulah yang dirasai oleh CM hari ini!). At last...CM lulus dgn markah 45% masa trial exam, and got C5 in SPM. Only God knows.... and now I'm a Math's teacher!

2. Cikgu Jasmi Don ....cikgu biology masa matrikulasi SESMA 1981/82. CM selalu mencari pasal dengannya... minta kertas tutorial, sedangkan kertas tu tidak disemak! And, at last, he gave me all the tutorial paper yang belum disemak....berbundle-bundle CM angkut! Dia marah kut.. he..he..! Nasib baik sempat minta maaf sebelum masuk U.

3. Mr Lim Loong Fatt - guru biology CM masa form 4 & 5. We always called him Mr Lim Long Fat coz of his body...tinggi dan gemuk! And CM minat Bio because of him... Now, sedey..... CM bukan lagi cikgu bio! Anyway I love math!

4. Cikgu Razali Haron - guru geografi masa form 4 & 5. The way he taught us was very unic...dia hanya baca dari buku rujukannya word by word dan kita menyalinnya... Still got A1 in geografi! pandai kan kita orang!
5. Cikgu Tajuddin - cikgu math CM masa form 3. He always focused on us.. kalau dia sebut ' hah, sekelamin tu buat kat depan....' tak perlu panggil nama..CM dengan kawan CM , Lat akan bangun! Just because both of us sangat lemah dalam math... But I still got 1 in SRP. Who know...Only God Knows!

and many more teachers...
Cik gu Shukri, Cikgu Ramli, Cikgu Wan Mohzan, Cikgu Aisha Bee, Miss Nora, Mr Tan, Mrs Tan, Cikgu Roslan Fizik, Cikgu Jaafar Baijuri, dan ramai lagi......... I miss you all!!

HAPPY TEACHERS DAY........

18 comments:

zino said...

selamat hari guru tice.... teringat sambutan hari guru masa sekolah dulu.. hehe

amer said...

asalamualaykum

selamat hari guru cikgu narizan.
cikgu,nih amer imran.
student cikgu masa di kelas 3 amanah tahun 2002.
harap cikgu igt saya lagi.

cikgu_math said...

zino>>
sambutan hari guru dulu-dulu memang meriah....

Amer>>
dah tua rupanya cikgu ni...
puas dok fikir...amer yg mana satu erk?
rasanya dah berpuloh amer yg cikgu ajar...
tunjukkan wajah....insyaAllah cikgu ingat, dengan perangai-perangai sekali cikgu ingat!
btw, Thank you di atas ingatan tu..
selalu lah jengah kat sini....pintu sentiasa terbuka luas!!!

arazma @ ami m said...

slamat ari guru buat cm

amer said...

alamak,betul jgk.
saya amer imran anak sepupu ustazah rihannasim.

mesti rmai student ckgu.dkt 7thn doh sy xjmpo ckgu.

cikgu takdok facebook ko?atau email?boleh saya tunjuk gambar.

skrg saya belajar di mesir,cuti bulan 9 nanti,sy igt nok gi melawat sic

AZANI said...

selamat hari guru cm dan yang sejawatan.

tchersally said...

Happy teachers' day sis!

cikgu_math said...

amer>>
do contact
narizanhusin@yahoo.com

Azani>>
TQ
happy teachers' day untuk orang rumah

tchersally>>
you, too!

"" M.D.F.Z "" said...

patut la bljr x bijak maths bleh A maths..cg yg ngajar th lgu mn nk atasi mslh sama yg dhdpinya..no wonders lingesh A math...Selamat Hari Guru Cikgu,Danial 3 setia 2007

cikgu_math said...

Ami>>
selamat hari guru juga utk Ami!


mdfz>>
dulu tak pandai...skrg ni dah pandai....
Lingesh dpt A...okey lagi..tp Umar 2008 dpt A...cikgu math dia pun terkejut.he..he..he..
TQ !

ShinSekai said...

Slmt hari guru cikgu narizan!

liew 4 alpha/3 setia 2008 sini ^^

cikgu_math said...

shinsekai>>
TQ
happy teachers' day to your mother, too!

Precious said...

Guru .. dalam ajarnya ada harapan ..
dlm tegurnya ada doa, dlm marahnya ada syg ..
dlm tangannya kita terbina ..
berbahagialah menjadi seorg guru ..
SELAMAT HARI GURU ...

TokNabe said...

Selamat hari Guru utk CM.

cikgu_math said...

precious>>
semoga ianya menjadi kekuatan kepada kita semua!

TokNabe>>
tq...

Nur said...

Salam ziarah... Cikgu..."Selamat Hari Guru"..

cikgu_math said...

Nur>>
TQ .
jenguk-jenguklah selalu!

haniey said...

happy tcer's day to umi..
it's not to be late to wish u happy tcer's day and happy mum's day..
u r such a great mum and tcer (prnh gk mengajar ankmu ini ms form 3 and i got A in PMR for math)
btw,same with u.lemah dan tersgt lemah in modern math n only GOD knows how i can follow and con't my stdy in math science..ehehehe ;p
still love math than bio