Followers

Monday, May 25, 2009

cerita bibik!!

tiba-tiba dia menangis.....
katanya emak sakit....
kalau boleh nak balik Indonesia!
Nak melawat emak!!

CM tak fikir panjang...
okeylah...
4 hari lagi sekolah cuti...
dan Ani & Kak Ah masih bercuti.... sehingga bulan julai
kalau bibik tak ada pun , Adam ada juga orang nak jaga!

CM buka internet... tenguk tiket kapalterbang
KB- KL - Bandung ( Air Asia untuk 27hb Mei , tiket masa cuti sekolah melambung-lambung naiknya..)
Jumlah: lebihkurang RM800.00 ( termasuk insurans & tax )
Bila diberitahu dia kena bayar separuh, CM bayar separuh ( yelah...... kerja tak sampai setahun lagi , dia dah balik april 08 dan datang semula julai 08)

tiba-tiba dia cakap..' eh.. tak apalah umi..balik nanti bulan 12 lah'
Aduhhh...
mana mak sakitnya???
nasib baik CM tak terus booking....
sebab itu lah...
kalau namanya bibik, hanya 50% boleh percaya!
dan CM tak pernah nak mempercayainya 100% walau pun dia dah lebih 3 tahun berkerja!

15 comments:

"" M.D.F.Z "" said...

haish jgn cayo cg..bibik sy pn gituh dulu...

nik awin said...

wah..ada jugak macam ni ye..agaknya kalau hantar balik...dia balik for ever la tu

~amANdiEr~ said...

umy,,
yaa miss rummah=(

cikgu_math said...

mdfz>>
memang tak percaya!

nik>>
tak tau lah... harapnya dia ingat budi kita!!

Yaa>>
sabar sekejappp jer....
setahun bukannya lama,
kalau balik pun, kena pergi tempat lain juga!

shinrei said...

pasal Bibik ni, kalau ikutkan hati mau jer terajang..sbb dah banyak kali mak mertua kena ngan bibik-bibik nih! aarrgghhhh...

shinrei said...

BTW, 50% tu dah kira banyak... cukup ngan 5% dah ler.

Neeza Shahril said...

Neeza dah banyak kali terkena.. kali ni takkan tertipu lagi.. diorang ni tak boleh percaya sangat. Macam husband neeza kata, "kalau diorang ni bagus, takkanlah diorang kerja jadi bibik". Betul jugak kan..... ;)

Chekgu BaniHassim said...

huhu...
susah ek??
kite percaye ngn dier, dier lak nk kencing kite..
just be careful je laa...
org nmpak baik pon kdg2 lagi jahat dr org jahat...

the life of cikgu sue said...

Ini bibik sudah lebih ni,sakit boleh buat main-main ke.Saja nak uji zanlah tu.

cikgu_math said...

Shinrei>>
Eee...kena turun lagi...
5% jer... itu pun sebab dia jaga anak kite..

neeza>>
erm..betul tu...tak boleh percaya!
tapi CM nasib baik...duduk di dalam kawasan family ... so ada yang tolong tengok-tengokkan masa kita kerja!

chekguBH>>
orang yg nampak baik ni susah...pandai berlakun!

Kak Na>>
tengoklah nanti...macammana helah dia..

-JuvItArs- said...

wpn sy ni pmnt lgu2 INDON..n kdg2 tu cter2 INDON... tp bla ORG INDON..mmg sy ckup2 NT! tk kre la..yg kje kntrk tu ke..BIBIK ke.. mmg mnymph+BENCI! lau tgk kt TV psl brite2 jnyh ankra INDON2 ni..lg la rs nak TEMBAK jer!

brblk psl cter BIBIK, both of my SIS dlu pn ade pkai BIBIK SIALAN nih! yg sorg cm cte ni la..sdare die dr INDON siap cl..kt MAK dia sakit..mmg frst2 ktorg tknk cya..tp TENSION bla tiap2 ari dok NANGIS trigt kt MAK die! sian pny psl..blikn la tket..siap janji lg nk dtg smula..tp LAST2..ghaib ilang enth ke mn..seb baik la tk rugi sgt..dlm rm100/200 je kot..sbb gji die pn tk abis kasi..

yg SEKOR lg ni lg la SIALAN! smpai brcrai my sis ngn laki die! angkra mlut C SIALAN nih! yg ni LARI bla my fmly smua ke umah my sis sbb nk sttle hal my sis ngn laki die! yg SIALAN lg..slm ni kt umah sy die SMAYE TIPU2..sbb bknny ISLAM pn sbnrny! MMG SIALAN THP MLMPAU!

n NOW..MY SIS pn dh ok ngn laki die..BUT kami smapi BLA2 pn TAKKAN PERCAYA+PAKAI BIBIK INDON YG SMMGNYA SIALAN!!

p/s:sori ah..emo ckit..huhu

Anonymous said...

I know this website gives quality based posts and
extra stuff, is there any other website which gives these data
in quality?

Review my weblog :: plus de retweet
my webpage: plus de twitter followers

Anonymous said...

Have you ever thought about adding a little bit more than
just your articles? I mean, what you say is valuable and
everything. But just imagine if you added some great pictures or videos to give your posts more,
"pop"! Your content is excellent but with pics and video clips, this site could undeniably be
one of the very best in its niche. Good blog!

Take a look at my web page: acheter des vue youtube
Also see my webpage - augmenter vue youtube

Anonymous said...

Greаt post.

Looκ at my web blog - personal loans

Anonymous said...

With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
My blog has a lot of unique content I've either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any techniques to help reduce content from being ripped off? I'd genuinely appreciate it.


Also visit my page :: acoustic guitar chords for beginners