Followers

Tuesday, November 17, 2009

dinner punya hal....

Semalam Kelab Guru dan Kakitangan sekolah CM adakan Annual Dinner 2009.sempat posing sebelum tetamu tiba..

Seperti biasa, ada persembahan nyanyian drp guru-guru yang sporting, cabutan bertuah, hadiah mangkuk misteri, hadiah meja misteri dll. cabutan bertuah guru hanya sempat 9 cabutan.

Yang lain-lain di buat pagi tadi di bilik guru.... best jugak, sbb hanya geng kita orang jer yang ada, tanpa pembesar-pembesar negeri.

Balih dari dinner semalam, lebih kurang 10.45 pm terus masuk dapur... kononnya nak masak puding untuk jamuan kelas Iqah ( sebelum dinner dah suruh Kak Ah beli bahan-bahannya ). Bila siap dimasak......adui... tak nampak macam nak jadi puding...macam air jer.. check punya check, rupanya Kak Ah terbeli serbuk agar-agar yang lain. Tanpa membaca direction pada cover, CM terus buat ikut cara biasa. Direction dia suruh masukkan 2 gelas air, resepi CM masuk 5 gelas air...terpaksa ubahsuai masuk kan roti dan kastard....siap hampir 12.15 am. bila tengok pagi tadi, masih tak dapat di potong dengan cantik. Akhinya telefon mak long supaya dia tolong belikan kuih & hantar ke sekolah iqah...

kesimpulannya kalau letih....mental tak bersedia untuk memasak.... jangan memasak!

Apa pun. layan jer gamabr yang sempat di ambil masa dinner semalam... baju CM sama dengan tema alas meja... putih merah! ha..ha...

menunggu...


dan masih menunggu


special....
meja CM hanya 7 orang...
tapi kebanyakan makanan yang dihidang untuk 10 orang tu habis... kecuali nasi goreng..
Chinese style... bila sampai nasi, perut dah penoh...

12 comments:

Mr PenyuBiru said...

aku suka join dinner² ni sebab ade lucky draw.hehe

n@m@n said...

Saya pulak bayar je..pergi dinner nye idok..

jauhhhh sgt

cikgu_math said...

Mr PB>>
kali ni lagi best.. semua dapat, cuma hadiah berbeza!

naman>>
nanti fiza habis pantang, 3-3 sekali boleh pergi

laki cikgu kimia said...

best nyer makan2 CM!

kakcikseroja said...

Mesti sedap ikan tu kan.. tinggal kepala dengan tulang je :)

xiiinam said...

....tanda cuti udah dekat. Yeeeeeeeha!!!!

cikgu_math said...

Am>> memang best... makan percuma

Kakcik>>
nasib baik kepala ikan tu susah nak makan..

Cklah>>
yahoooo...

cikgu_math said...
This comment has been removed by the author.
a kl citizen said...

assalammualaikum

acara tahunan yang sentiasa ditunggu2

the life of cikgu sue said...

CM
Kenapa ye ramai yang pakai merah malam tu.Macam berjanji pulak.

AZANI said...

time hujung nih yg best banyak dinner...slmt menjamu selera

SarjaN yO said...

salam ziarah cikgu...dh follow...ingat saya lg?hehe...dalam hidup ni adadua bnda yg susah nk lupa iaitu pgalamn mnis dan phit...keduanya saya byk alami di SIC...