Followers

Thursday, August 27, 2009

sambut kemerdekaan versi kami!

bebrapa kali bonda telefon... bertanya khabar bila nak pulang ke kampung sempena cuti sekolah.
Cadang nya ujung minggu ni, tetapi terpaksa dibatalkan sebab Farhani & Alia akan tiba pada hari sabtu.... sambut kemerdekaan dirumah!!!

tadi bonda berkunjung ....menumpang adik CM yang
kebetulan ada hal di KB!

Disuruh CM balik hari ahad lepas sekolah...
( he..he.. CM sekolah Ahad ni..., kacau betul!!)

Bonda nak buat majlis berbuka puasa keluarga...
daripada 11 anak, 9 menantu dan 38 cucu yang ada, yang tak dapat balik hanya kakak CM di perlis bersama 3 orang anaknya...
2 cucu yang lain....termasuk seorang anak CM di UNITEN Muadzam dan seorang lagi cucunya di UK....
hu..hu.. gamatnya rumah bonda sambut hari kemerdekaan........

psst....Kesian Kak Ah..... ( kalau nak balik sempat lagi ambil ticket ke kt... )

18 comments:

misz A.C.C.A said...

esok after paper audit, ka ah nk g cri tket! x aci laaa kalu k ah x blik!

zino said...

bila dapat berkumpul beramai ramai memang meriah jadi nya.. zino pun cadang nak sambut merdeka di kampong hehe

Zaidon said...

Salam cikgu.... besarnya family cikgu, udah terasa meriahnya :)

Pn Kartini said...

Salam..
Mesti sejuk hati makbonda bila semua ank2 berkumpul ...:)
Selamat Berpuasa & selamat bersahur..:)dan
Selamat Hari Merdeka..!

Cikgu Adham said...

slm... mantapnya... mmg seronok bila semua keluarga berkumpul... tak kira la cuti apa sekali pon heh heh

misz A.C.C.A said...

umi... ka ah bace dag komen amar.. umi bace laa jugak t kat blog ka ah.... umi, amar kate, adawiyah tue comey laa, umi jek salah cakap. kihkihkih

TokNabe said...

Kira mcm berkumpul praraya ler ni.

cikgu_math said...

kak Ah>>
balik la....

zino>>
memang meriah!

zaidon>>
irulah... bila dapat berkumpul sekali memang best

cikgu_math said...

pnkartini>>
begitulah...

adham>>
jarang dapat berkumpul macam nih..
raya ni di serawak ke?

Toknabe>>
cuti raya ni belum tentu dapat berkumpul sekali... ada yg beraya rumah mertua.. 2nd raya baru balik rumah bonda!

kuina said...

sy akan sambut merdeka cara saya gak... dah siap mengira detik waktu berlalu...

haniey said...

yes2!!!dpt berbuka umah mak =)

ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ said...

kalau kite tak dpt balik, biar dier yg balik rumah kite...huhu

the life of cikgu sue said...

cm
Rindunya saat-saat macam ni.
Tapi semua itu sudah berlalu setelah ketiadaan ayahanda pada tahun 1998.Sangat sedih....

xiiinam said...

CM,
Alhamdulillah...gembira mendengar cerita keluarga kakZan.
Keluarga ckLah pun masih begini setisp kali hari merdeka...kalau bukan bulan Ramadhan, selalunya, kami siap buat ketupat lagi menyambut kemerdekaan...tapi tahun ni cuma dapat kumpul 4 ibu saja....itu pun dah mengumpul 19 cucu. (semuanya 11 ibu dengan 39 cucu!)Raya sok baru kumpul...macam mangsa tsunami...

AZANI said...

pasti meriah bila berkumpul ramai....salam merdeka dan ramadhan cm

Mahmood said...

Salam! Greetings to you on the occasion of Hari Merdeka (Independence Day 31-8-2009).
Http://unitedoneworld.blogspot.com

Cikgu Adham said...

slm.. insyaAllah kak zan, saya akan antar trial pmr dlm masa terdekat.. nnt saya email.. cuma nk mntak tolong kak zan peringat semula ke saya pasal takut tak igt sebab soalan tu ada dgn PK1

Cikgu Adham said...

slm..
nnt kak zan antar email ke saya.. saya akan email soalan trial PMR srawak 2009.. dah ada dgn saya