Followers

Monday, August 10, 2009

kuarantin....

tiba-tiba ada message di telefon...
'call sgr, penting'

~~~~~~~~~~
CM buat panggilan

'Umi...nak balik, boring! tak tau nak buat apa'

'Eh...mana boleh, kan kena kuarantin...'

'Boring... tak tau nak buat apa! Nak keluar bilik pun tak boleh'

itu luahan anak CM... ada pelajar di sekolahnya positif H1N1, pelajar kena kuarantine seminggu di asrama. Sekolah nya diberi cuti, tetapi semua pelajarnya tinggal di asrama!
Bayangkan.... seminggu di asrama tanpa ke bilik darjah, tidak boleh ke padang... makan pun terpaksa diangkut ke dalam bilik... dan setiap hari doktor ke sekolah untuk pemantauan... Semuanya kerana H1N1.
itu baru hari kedua kena kuarantin, masih ada 5 hari lagi.

Kesian... tapi apa boleh buat!!

15 comments:

Cikgu Adham said...

slm.... teruk juga kan uhuhuhuhu... so apa bleh buat... bersabar la dlm menghadapi ujian Allah ni

n@m@n said...

kesiannya..Boleh dibayangkan apa yg bebudak tu rasa

cikgu_math said...

Adham>>
ya..semoga mereka dapat bersabar!

Naman>>
sesiapa yg pernah duduk asrama dapat bayangkan keadaan itu...

"" M.D.F.Z "" said...

waaa.....duk asrama!tray besi maknan itu amat mnyeksakan!!

Neeza Shahril said...

sure bosan dia.. kesiannya..
kalau neeza, ada novel okay lah.. kalau tak, ish.. mati kutu laa..

zino said...

memang boring... impot kan TV ke , video ke utk hilang keboringan tu hehe

TokNabe said...

Minta dia bersabar....untuk kebaikan semua, diri sendiri dan orang ramai.

cikgu_math said...

Danial>>
Biasalah duduk asrama... cikgu duduk asrama dari form 1 lagi...
erm...lepas SMP nak duduk rumah jugak ke?

Neeza>>
budak lelaki...mana minat baca novel...main bola bolehla..

cikgu_math said...

Zino>>
CM dah offer nak seludup laptop, lupa pula kat asrama tak boleh nak online. Katanya, Laptop saja nak buat apa?

Toknabe>>
itu yang CM pesan...
tapi tak taulah..minta-minta dia boleh bersabar.

mr.mzn said...

ai.. Skolah kita ni pon~ huhu

laki cikgu kimia said...

sian nyer anak CM. saye pon takut balik kena kuarantin lak. haih..

cikgu_math said...

mzn>>
5 sigma... he..he.. tapi tak ada apa-apa kan!

Am>>
Aik.. bila nak balik? jangan bawa virus tu dari sana sudah! kesian cikgu kimia!!

joegrimjow said...

jalankan tgjawab
kuarantinkan diri

a kl citizen said...

kesian bebudak tu ya... mati kutu betulla masing2... warden yang menjaga pun kesian jugaklah ya

en_me said...

siannyerrr.. ehehe, salammm cikgu math itteww