Followers

Friday, August 07, 2009

seharian di Terengganu.

Semalam CM membawa 32 pelajar cemerlang tingkatan 3 melawat Terengganu.
Kami ke INSTEP, Planetarium dan sekitar Masjid Kristal.

Tidak ada apa yang menarik, tetapi bagi mereka mungkin ini satu pengalaman yang menyeronokkan. Lawatan yang di sponsor sepenuhnya sebagai hadiah kecemerlangan di dalam mid-year exam.

Dan CM beruntung, setelah hampir 20 tahun bertugas sebagai guru, semalam CM telah memperolehi ilmu baru tentang bidang kejuruteraan. CM dah dapat sedikit ilmu apa dia jurutera mekanikal, jurutera proses, jurutera instrument dsb.

perjalanan yang menyeronokkan..... bersama 32 anak remaja lelaki yang sedikit nakal tetapi cerdik , bermacam-macam perkara yang ditimbulkan... seperti comment En Azraai pada CM diINSTEP ' mereka pelajar cemerlang, minat & semangat ingin tahu mereka tinggi'....... dan itulah yang menjadikan sessi taklimat penuh dengan kelucuan yang ditimbulkan oleh mereka!!

18 comments:

TokNabe said...

Seronok budak2(cikgu pun) dapat berjalan..... free pulak tu. :D

AZANI said...

cm:betul ke nampak muka orang kat kubah masjid tu?

Mr PenyuBiru said...

wah! balik ke negeriku tak bagitau.kalu tak bleh kim kepok lekor.hehe

the life of cikgu sue said...

Tahniah!!!!
kerana terpilih dan dipilih untuk mengiringi pelajar ke Terengganu.
Kini baru dapat memahami sedikit sebanyak cara hidup di SIC.

cikgu_math said...

toknabe>>
memang seronok... tapi penat!

Azani>>
Tak tau lah...
semalam tak ada pulak!

Mr PB>>
dah bawa kepok lekor balik Kelantan...
banyak pulak tu!

Kak Na>>
erm...terpilih ke dipilih??
tetapi bila diberi tanggungjawab kita terima je!
Saya dipilih diatas tugas S/U Tingkatan 3 Unit peperiksaan & Kak Muni di atas tugas Bendahari Unit Kecemerlangan. Su sepatutnya pergi di atas tugas S/U PMR, tetapi dia ada kursus di PPD.

Cikgu Adham said...

slm cikgu... saya pon x sangka dpt ngajar d srwk.. insyaAllah Nov ni br saya balik dan cuti pjg... saya pon dh lama tinggal GSP... igt2 lupa plak heh heh heh... insyaAllah saya try std smula.. seronok bila igt semula masa d SIC....

tchersally said...

good job form 3 teachers!!

n@m@n said...

fuyyo..nk kawal 32 anak 'jantan' tu..good job CM

cikgu_math said...

adham>>
thanks...

sally>>
CM Tumpang tuah orang jer...

naman>>
dah ditakdirkan.....kami dapat semua anak 'jantan'!

laki cikgu kimia said...

bawak budak ramai2? memang kagum lah. kena sabar banyak tu..

cikgu_math said...

AM>>
mereka semua pandai berlakun... depan orang mereka baik-baik!! Taklah teruk sangat nak jaga.

pB said...

tiba tibo


sero nok makae krepok lekor 008 ...

Neeza Shahril said...

bagus lawatan cam tu untuk students.. dapatlah mereka pasang cita-cita yang tinggi...

cikgu_math said...

pB>>
balik Klate, on the way beli banyak-banyak...
tapi kena ikut jalan terengganu!

Neeza>>
harapannya begitulah..

xiiinam said...

....seronok bersama murid-murid......

Precious said...

Nakal budak pandai ni memang tak sama ngan nakal budak yg lagi satu tu ...

cikgu_math said...

cklah>>
seronok...tapi penat usah cakapla..

Precious>>
Sbb tu berani buat program semacam ni....utk pelajar cemerlang!

Cikgu Adham said...

slm... budak F3 ni penah saya ajar tahun lepas masa praktikal.... esp kelas 2 taat tu yg sgt kontroversi heh heh heh...

mmg diorg pndai berlakon... x sia2 masa observe lecturer UPSI, mmg berjaya sehinggag lecturer bg gred yg baik kpd kami smua heh heh