Followers

Friday, July 10, 2009

miss communication!

Semalam balik kerumah bonda...

pagi jumaat, bercadang nak ke dusun durian,
bila Che Ma tanya masa nak bertolak, CM jawab sebelum breakfast,
seperti minggu lepas,
beli nasi kat tepi jalan dan kita breakfast kat dusun....

Tetapi bangun pagi tadi..
Che Bah sudah bersedia untuk goreng nasi
...dan kata bonda..
'kita pergi selepas makan... senang!!'

Selepas sarapan kita orang bertolak
Uhhuuu.....
bila sampai ...
Che Ma sudah mahu pulang!
they all sampai awal, dan breakfast di dalam pondok durian berdua-duaan....

hi..hi..hi..
kesiannya!
dah dua kali berlaku
minggu lepas they all datang lewat....bila tiba, kita sudah bertolak pulang..
dan keretanya ikut pulang!
teknologi canggih ada, tetapi tidak digunakan....



oleh-oleh dari dusun yang dibawa pulang ke KB

buah sseto

buah dughiye

13 comments:

arsaili said...

salam....so tempting tgk buah2 tu..nasib la dh membaham sebelom balik oz hari tu..ahahaha

TokNabe said...

Teringat2 budu durian....... cuma saya kat sini cuma sorang makan jadi tak adala menu budu durian.

... hehe budu pun tak ada stok kat dapur.

AZANI said...

durian lawannya manggis, macam api dengan air....

cikgu_math said...

arsaili>>
tak kisah sangat...
buah ni bukannya bermusim sangat sekarang..
bila-bila masa pun ada.
tunggu balik malaysia sekali lagi!!!

TokNabe>>
balik klate la Tok!!

Azani>>
pasangan yg boleh jadi ideal ideal...he..he..

bEEdLE d' bARd said...

lulian! nak3x!!!
hehe, blom puas lagi mkn durian..tp bile makan byk, bdn panas2 smp xblh tido plak.

zino said...

amboi doreyan.... boleh post sikit ke KL hehe

arazma @ ami m said...

buah tangan tu tak sampai ke kuale ke??
fobia nak makan banyak, takut jadi cam ari tu... batuk2, sakit tekak..tetiba denggi plak.

Precious said...

Ambo berehi setto tuuu ... Duriye pong buleh kirooo ...

Anonymous said...

nak g dusun jugop!!!

HUHU~

-kak ina-

cikgu_math said...

bard>>
tak boelh tido??
ngadap blog jer laa...

Zino>>
Cm post..
tunggu kat bas stop, ok!!

Ami>>
dtgla ke KB..
CM bawa pergi dusun, nak??

cikgu_math said...

precious>>
lonni buah setto doh masuk supermarket...high class gitu!!

Kak Ina>>
balik kampung semula!!!!!

ZARA 札拉 said...

hehehe~

seb baek dah habis duriyan dan manggis kat sini~

n@m@n said...

make nga budu meme sedap...slurpp