Followers

Sunday, February 21, 2010

he..he.. jom layan budak-budak!!

hari ini mula persekolahan selepas relaks seminggu.... entah relaks ke tidak....!!

Masuk tingkatan 2 Jujur,
sambil bersembang dan berbincang pasal kerja masa cuti & kerja sebelum cuti, maka terceritalah kisah kecurian dirumah CM..
maka topic kecurian itu dengan cepat menjadi topic utama,
Dan terkuburlah kerja & soalan matematik untuk ketika itu!!
( sape-sape yang jadi students, memang sangat best bila cikgu bercerita topik lain semasa P&P, kan??)
masing-masing bertanya & memberi pendapat!!
CM layannn jerr....

Then, ada seorang student memberi pendapat
"Teacher, taecher bagilah message pada pencuri tu...
Tulis kat pintu pagar besar-besar...'BERHENTILAH MASUK RUMAH SAYA, PERGILAH MENCURI RUMAH ORANG LAIN PULAK'
Mesti dia kesian kat teacher"

Kak....kah....kah.....
CM dah tak nak bagi pencuri masuk rumah CM ni...Ada sape-sape yang nak offer rumah dia pulak?
he...he..!!

11 comments:

tchersally said...

sis, layan layan jugak..cctv tu kena install cepat..

laki cikgu kimia said...

heheh.. sembang2 sekejap takpe kan CM? hihi

kakpah said...

cm, mintak maap. kakpah pun tak bagi masuk rumah kakpah gak.. hehe

AZANI said...

salam cm
waktu mendengar cadangan murid tadi...membuatkan kita tersenyum dalam duka...

TokNabe said...

Betul tu...budak2 memang aktif kalau kita berbincang pasal perkara lain selain dari P&P, ntah kenapa yek....

CM... pasang cctv.

Fly said...

salam, tersenyum sejenak membaca kisah pencuri dan pendapat dari anak murid anda :)

mademoiselle azieshakespeare said...

budak2 zaman teknologi, huu :D

cikgu_math said...

sally>> InsyaAllah..dok intai kat mana nak dapatkannya ni...

LCK>> CM pun suka..he..he.. tak payah nak mengajar!

kakPah>> dia kena terbang nak gi rumah kak pah tu...

Azani>> tau tak apa.. tapi budak-budak!!

TokNabe>> he..he.. di orang malas nak dengar cikgu mengajar!

cikgu_math said...

Cikgu fly>> macam-macam cadangan ada!! idea kreatif....

Azie>> menambahkan daya kreatif & kritis mereka!

sonata anak kancil said...

ajar PSK pun siang tadi...dok layan budak2 macam ni jugak..set induksi bersama keluarga masa cuti @ CNY..macam2 - tema keluarga!

n@m@n said...

kalau nk ngaja sains mmg kena bnyk kelentong..hehe