Followers

Sunday, December 06, 2009

KB Mall runtuh??

Itu berita yang CM dengar bila anak CM balik  pukul 5.00 pm tadi..
katanya dia sedang makan di McD, tiba-tiba terdengar bunyi yang kuat & suara bising orang ramai... mengatakan KB Mall runtuh...
semasa they all ditempat parking kereta, masih terdengar bunyi benda jatuh...

CM cuba confirm dengan cikgu Rosman.. biasanya orang lelaki lebih cepat tau berita...
tapi dia pun tak tau lagi masa tu...

Lepas setengah jam, dia contact CM semula...memang ada runtuh... tapi tak tau seserious  mana...Ada orang langgar tiang/dinding kat parking bahagian atas.... entah macam mana boleh runtuh.... dengar khabarnya ada seorang maut..kereta tu jatuh... mungkin hingga ke basement. CM tak pasti..

Apap pun  kena tunggu berita malam nanti!

13 comments:

SiD said...

saya dapat berita ni petang tadi dari kawan yang bekerja dpn balai islam..skrg ni saya tgh berkursus kat cameron highland. nie link gambar kejadian kat bumbung kbmall tue..

http://www.ziddu.com/download/7624716/kereta-salah-reverse-kb-mall.jpg.html

a kl citizen said...

assalammualaikum

macam2...ya

cikgu_math said...

sid>>
Thank you for that link


KLC>>
tu yg menyebabkan takut nak parking atas....

nik awin said...

CM,
tadi siang saya baru tawaf KB Mall..memang ramai student nurse (pelatih) yg ade kat sana..yg saya dgr pun org yg eksiden pun budak2 misi ni lah..

on the way balik rumah di krai..kami stop kat ketereh beli air...kami dikejutkan oleh org jual tu yg kata KBMall runtuh..terkejut beruk kami..sebab kami ade kat sana makan2 pizza n jalan2 dari pukul 1-3.30pm..agaknya masa tu kejadian tu x berlaku lagi gamaknya

ape nak buat..dah suratannya begitu,ya..ajal masing2..Innalillah

Ibu n Abah said...

CM,
saya dengar/lihat melalui tv dikedai makan. Krg jelas tapi jadi jelas bila baca blog cm. Ajal maut semua dah ditentukan. ALFatihah buat kedua arwah.

Meen Eunos said...

ade live report dari blog abiey69

http://abiey69.blogspot.com/

AZANI said...

cm..betultu saya tengok berita tv tadi...

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

xiiinam said...

KB Mall?



Owh...ckLah pernah pergi 2 tahun lalu. Teruk ke kerosakannya kakZan?

cikgu_math said...

nik Awin>>
nape balik awal sangat..
kalau tidak boleh buat siaran langsung..he..he..

cikgu_math said...

Ibu n abah>>
malang tak berbau....


Meen>>
TQ meen.. hari CM baca blog jer... nak tau kisah dengan detail!

cikgu_math said...

armouris>>

dan bercakap melalui telefon..

Cklah>>
kerosakan taklah banyak sangat..
eh..eh.. macam lah cm tau bab-bab ni..

Neeza Shahril said...

neeza dapat attachment dari kawan pada hari kejadian tu.. seram tengok..
tak sangka kan.. dah ajal diorang..
tapi yang geram tu, orang dalam kereta tu boleh lari.. sabar je la..