Followers

Friday, December 11, 2009

Dia demam pula......

Macam-macam kita diuji....
Balik kerumah semalam okey, tetapi tiba-tiba malam tadi Adam demam.... dan berlanjutan hingga ke malam ini..


Alahai.... selimut sepanjang hari... Nak makan ubat paling sukar...
Tunggulah besuk macam mana!!

Petang tadi CM pergi hantar Akiff ke asrama di Tanah Merah... turun dari rumah pukul 5.00 pm, tetapi round cari nasi untuk roomatenya, tambah dengan berhenti di petrol Station, pukul 6.00 baru keluar dari bandar KB. ingatkan nak beli bahulu untuk member-member yang masih ada di asrama, tetapi sayangnya kedai bahulu dan tutup!

Sampai di asrama, terus balik kerumah....masih teringatkan Adam yang masih demam hanya bersama kakaknya dirumah. Tetapi tak sampai 20 minit, Akiff call..... beg duitnya tertinggal dalam kereta!

Kalau pusing balik, pasti tak sempat maghrib dirumah, so CM berjanji untuk hantar besuk... IC tak ada... macam mana nak exam!!

Mungkin sebab niat CM nak bawa bahulu pada member-membernya tak kesampaian pada hari ni... Tuhan beri peluang sekali lagi untuk esuk.... Barangkali!!

10 comments:

Yunus Badawi said...

Kesiannya Adam demam. Adam saya pun demam juga tak kebah2 dah dekat seminggu.

Semoga kedua2 Adam cepat sembuh seperti sediakala.

Anak CM yg kat asrama tu bila habis periksanya? Semoga dpt menjawab dgn baik dan dapat keputusan yg cemerlang.

AZANI said...

salam pn narizan, semoga Adam cepat sembuh

tchersally said...

Get well soon both Adams..K.Zan's n YB's!!!
tu lah kan..kalau dah rezeki tak kemana..InsyaAllah merasa kuih baulu kawan2 Akiff nanati..

cikgu_math said...

YB>>
agaknya musim Adams demam!
Akiff masih ada dua paper lagi..15 & 16 Dis ni..

Azani>>
TQ.. insyaAllah dengan berkat doa kalian

sally>>
Kalau tak ada aralnya... adalah rezeki di orang..

Pn Kartini said...

To Sis CM:)
Semoga Adam cepat sembuh..
Hati ibu mmg kan cepat gundah bila melihat ketidak ceriaan anak kerna sakit..InsyaAllah..sis..Adam kan sembuh..
Moga Adam rajin2 makan ubat!

cikgu_math said...

Pn Kartini>>
thank you..
Alhamdulillah, Dia dah sihat waktu tengahari, tetapi masih demam waktu malam

anismi said...

kesian pulak adam demam...
harap2 cepat sembuh...
kena makan ubat ikut peraturan..

MrsNor said...

salam kenalan...mengajar di SIC ker?

cikgu_math said...

anismi>>
tak boleh nak suap ubat pun!
Nak makan ubat macam nak berperang!!


Mrsnor>>
Thanks sbb singgah,
and the answer is yes

anismi said...

nampaknya kalau susah kena letak dalam susu saje lah..tapi pastikan susunya habis..kalau tidak, tak berkesan lah ubatnya...

atau cuba beri pil cortal.. boleh dikunyah.. dan manis..