Followers

Sunday, February 15, 2009

AL KISAHNYA..CERITA ANAK-ANAK KUCING

My youngest son always tanya bila nak beli semula Ebok dan Ebit. That were the names of his kittens, tetapi sekarang dah tak ada. Ebit mati , mungkin sakit and selepas tu Ebok pula menghilang. mungkin kesunyian...tak taulah..

Dan masa sukantara..........
bila Aizat bawa sekotak yang berisi dua ekur anak kucing yang kononnya untuk di buang, maka kotak pun bertukar tangan...
DBA 3001 membawa penumpang yang istimewa

Di rumah, kedua-dua Adam dan Amar tersenyum memanjang....

yang putih dinamakan Comel, dan yang celoreng dinamakan panda ( Mungkin they knew that the kittens from 5 Alpha, kalau daripada kelas taat lain pulak namanya kut!! he...he..he...)


but today... selepas watu rehat, someone from 5 Alpha came to see me and told me that ibu kucing dah mencari anak-anaknya. Hu..hu..kesiannya...
but, 'tak apalah teacher...lamo-lamo dia dia dok ingat lah tu..'
Kemudian selepas tu, si Siva came to me...'cik gu, kalu cikgu tok sir ambik ibu dia, esuk cikgu bawa semula anak kucing tu, ssie ko ibu dia..'
Okey....I will!!
Nak dijadi kan cerita, masa nak ke kelas 1G, terserempak dengan form teacher 5 Alpha, and she said 'memang kita nak buang semua kucing tu...kalau kak zan tak ambik pun kita akan buang juga...'
huh...I've to think twice about nak bawa anak kucing tu semula
After school....asked someone from 5 alpa... and I got Amin.....and called Danial: ask them to catch the mother of the kittens.
At last...about 3.30 Danial rang..'cikgu.....dapat doh..'
and, sekali lagi DBA 3001 menjadikan kucing as a passenger

dan hasilnya...
pertemuan selepas sehari berpisah...











Masih menyusu rupanya..


Si ibu tidak mahu masuk ke dalam rumah...terpaksa membawa si Comel dan si Panda turun..

pstt...5 Alpa
selalu-selalulah jenguk...kalau rindu, cakaplah...nanti kita letak gambar anak awak tu besar-besar..

















16 comments:

shinrei said...

eeeeeeeeeee... KAWAIIIIIIIIIIII!! (Cute in Japanese). Memang cun anak kucing nih. Masa budak2 tu plan nak buang kucing2 nih, sedih gak rasa. Elok le teacher jaga kucing2 tu. Dia nyer siblings ada 3 ekor. 1 ekor pakcik jaga dah amik bela.

tchersally said...

Gud job lah sis!!! besar ganjaran pahala nih..masa 5A offer kat Sally, i was 50-50 cuz d rumah dah ade Diba n Dibo..menemukan ibu dan anak2..Alhamdulillah..those cats r fortunate..kucing ni haiwan kesayangan Rasulullah..Psssttt!! kita berbesan nak??? keh..keh..

"" M.D.F.Z "" said...

hahha..tc sally x sbr dh nk berbesan....
nway,kucing nh mmg cute mcey pnghuni 5 alpha ah..haha...stu lg sy prsan,anak bngsu nh,mjority suko kucing lol..napo eh???

nur-muslimahsolehah said...

salam..haiwan pun saling sayang menyayangi..subhanallah...

n.rooney aka pengupat lara said...

2 hari sy xgi skoloh bru tau hri ni ibu kucing migrasi rmoh cg.sbenanyo ado rahmat di sebalik penyerahe anok kucing ko cg maso hari sabtu tu.skrang kucing tu ado habitat bru that they can call home.t.kasih cg.... from:n.aizat 5 alpha

cikgu_math said...

Shinrei & tcsally,
thanks
alhamdulillah...ibu & anak nampak ok, happy je nampak si anak-anak tu,
si ibu macam tak sihat...banyak sangat bulu yang gugur

nur-muslimah
memang nampak sangat kasih sayang antaranya
walau pun haiwan...

MDFZ & aizat
Kucing tu memang cute, my children suka! Dah manja semacam anak-anak kucing tu.....
cuma..si ibu tak nak naik atas rumah, teringat rumah lama kut???
sekarang ni macam menumpang aje kat dalam stor dengan anak-anaknya.

kakLuna said...

terima kasih cikgu sbb sudi singgah blog saya :)

tchersally said...

Sis..kucing mmg haiwan yg tahu bawa diri..dia x nak naik tu sbb dia tau limit dia..skadar menumpang..

Danial..lol..tcher pon bongsu!!hahaha

tchersally said...

Errr..ibu kucing x sihat?? bulu gugur??teringat kat bapak kucin la tuh..hik..hik..bwk pi cucuk kat klinik ok la dia nanti..

maklang said...

maklang suka tengok je kucing, bela tak nak lah sebab paklang geli kucing..

mademoiselle azieshakespeare said...

cute2...
dlu2 kakak ngan abg ade gk bela kucing, tpi sy x msuk sgt,
sbab sy asek bersin dgn bulu2 die, eheheh
skang ni tak tau la da ok ke tak ;D

Abiey69 said...

Kucing binatang peliharaan yang membawa berkat.. tapi kalau dah melampau tension jugak... ambo tak pelihara pun kerana masak kat rumah jarang2. susah nak beri makan

Z.P.R.O™ said...

rumah lama kucing ni...bawah meja Dnial..hehe..

haniey said...

umi..comeynya ank kucing tu..especially d belang2 one..nnt suh adam dgn amar jd molek..kalo sakit bw g klinik..jgn mcm dulu..sakit2 smpai..hehehe...

"" M.D.F.Z "" said...

man,saloh tuh..bkan rumoh dio..tp tmpt ak,public toilet dio!!!!

dudu said...

cara merawat bulu kucing
cara membuat makanan kucing
cara merawat bayi kucing
nama kucing yang bagus
cara membuat kucing gemuk
cara mengubur kucing