Followers

Saturday, April 17, 2010

Belajar dari Pengalaman

seminggu berlalu dengan 1001 macam cerita...

Cerita kereta sudah beres...
Pusat Servis mahu tukar pad brake & disk brake... terpaksa tinggalkan kereta 3 hari dengan kos anggarannya lebih kurang RM 1000, termasuk kos servis  biasa.
Atas nasihat member-member disekolah( CM hanya tahu tekan minyak & pegang stering ), CM bawa kereta keluar dari pusat servis, dan hantar ke mekanik . Hanya satu hari di workshop kereta dan kosnya hanya RM 425. Thanks to Abiey yang bersusah payah membawa pulang kereta CM , menghantarnya ke workshop dan menghantarnya pula ke rumah CM bila siap. Hanya Tuhan yang akan membalasnya!

Kadang-kadang Tuhan hanya menguji kita.....
Dalam ketiadaan kereta dirumah, CM terpaksa menyusahkan kawan-kawan lagi bila kesakitan   menimpa diri... Mula-mula minta hantar ke klinik, bila terpaksa  merujuk ke hospital , terpaksa minta tolong lagi... dan bila disuruh masuk ward, member juga yang terpaksa menyusahkan diri....
Terima kasih untuk guru-guru di SIC.......

Minggu yang betul-betul memberi pengalaman...
berehat di ward 3 hari.....hanya makan & tidur!!!
Mungkin  ini  caranya Allah ingin memberi ruang untuk CM merehatkan diri serehat-rehatnya....

10 comments:

rumah kuning said...

kenapa cm masuk wad? semoga cepat sembuh

zino said...

kereta hantar servis.. tuan kereta pun masuk wad juga.. alahai banyak nya ujian.. semuga sudah kembali sihat..

TokNabe said...

Kawan2 yg baik kekadang prihatinnya lebih drp saudara.Alhamdulillh kalau ada kwn sebegini.

cikgu_math said...

RK>> asalnya hanya demam & sakit perut.. tak kuat tetapi berterusan selama 3 hari... sekarang dah okey... cuma follow up dengan doktor hujung bulan ni pulak.

Zino>> itulah.. .. Ujian!!

cikgu_math said...

Toknabe>> CM tak ramai saudara kat sini.. semuanya di terengganu. Alhamdulillah kawan-kawan semuanya boleh tumpang lebih drp saudara.

mohdandmeriam said...

salam cm..beruntung cm dapat kawan yg baik perihatin n boleh 'tumpang'..sebenarnya kawan ketawa senang dicari tapi kawan menangis sukar ditemui..semoga cm cepat sembuh..makcik nak tanyalah tak sedaplah panggil cm..namanya apa..tq.

mohdandmeriam said...

salam Izan..makcik singgah lagi..wow macam magic lah dah pun tahu namanya..hehe

laki cikgu kimia said...

cepat sembuh cm!

cikgu_math said...

makcik Yam>> he..he.. sempat pulak buat magic.

LCK>> Alhamdulillah... dah baik ni...

Sally said...

Sis,
glad u r getting better..
that's what friends are for, cuma terkilan Sally tak bersama2 membantu..huhu