Followers

Wednesday, March 14, 2012

sekali lagi....

entah kenapa asyik terlupa jer...
agaknya terlalu banyak memikirkan benda-benda yang remeh temeh... atau sememang nya dah masuk fasa tua...

dua tiga hari lepas, ambil duit tetapi duitnya tertinggal dimesin ATM. ceritanya disini

pagi tadi lain pula ceritanya...

selesai masuk kain kedalam washing machine, CM panaskan kuah sup yang masih ada, kononnya tengahari ni nak masakkan nasi ayam penyek resepi rekaan sendiri...he..he..

sementara menunggu sup mendidih, CM siapkan kerja-kerja lain yang menimbun.. dan kemudian terlupa terus apa yang ada di atas dapur.

bersama dengan Adam, kami keluar untuk membeli nasi berlauk untuk sarapan, dan bila melihat tidak ramai pelanggan yang ada, kami terus makan disitu... di kedai Kakak ipar CM. Sambil- sambil itu sempatlah tolong bungkuskan nasi untuk makanan anak-anak dirumah!!

sampai jer kat pintu rumah... MasyaAllah!!! bau hangit penuh satu rumah. Kuah sup satu periuk kering kontang, dan periuknya sudah menjadi hitam,  hangus!!

Nasib baik... Naseef masih dengan game komputer di biliknya, dan bau hangit menyedarkannya ada sesuatu di dapur...
kalau dia tidur selepas subuh, apa agaknya nasib rumah CM tadi....

apa-apa pun, kesyukuran perlu dipanjatkan kepada Allah swt.
semua yang berlaku pasti ada hikmatnya...
CM perlu berhati-hati...
Dah masuk fasa cepat lupa..



4 comments:

HASNAH said...

happened again?? oh nooooo..
Alhamdulillah.. nasib baik x berlaku apa2 yg memudharatkan.. bersyukurlah

mademoiselle azieshakespeare said...

banyak sangat benda kat kepala kot
anyway, apa khabar CM :)

cikgu_math said...

cikgu hasnah>> mujor tu okmo.. tu yang menyebabkan kita masuh lagi mensyukuri nikmat itu

cikgu_math said...

azie>> memang banyak sangat kat kepala...yang terbaru terpaksa jadu Jurulatih negeri utk math form 1, sedangkan kerja kat sekolah tak habis-habis... hiss! tension betul fikirkan kerja !!
Anyway.. alhamdulillah, CM masih sihat fizikal & mental . haha..