Followers

Tuesday, January 12, 2010

terapi kehidupan

bermula sessi persekolahan, maka kesibukan bermula....

Hari sabtu, majlis bubur assyura sekolah dari pagi hingga ke petang,
semalam pendaftaran pelajar baru tingkatan satu.... jadual CM terpaksa direlief... tak sempat masuk kelas!
pagi tadi re-structure classes.... susun semula semua pelajar untuk tingkatan dua  & tiga...
bila terlalu banyak kerja menimbun, fokus kerja mulalah melencung...
terapi yang paling baik.....buat kerja yang kita minat, walau pun masa terlalu semput...
Dan CM pun buka semula peti sulaman tudung...

sketch bunga untuk disulam dan mula menjahit...
huh... lega!
hilang semua stress tentang kerja tak siap.


CM menggunakan  lebihan benang yang lepas-lepas..... warna terang supaya mood lebih ceria!
( Comment Iqah: Macam nak buat  tudung untuk  budakbudak.....)






semoga dapat siap hujung minggu ni....

7 comments:

atle ♥ waT¡e said...

sonoknye pandai menjahit..lawo lak tu...ati suka jahit manik pd baju tp skang ni feel nk jahit tu x seru² lagi..hehe..baru siap utk 2 psg baju aje..

kakcikseroja said...

Elok kalau ada sesuatu hobi yang boleh menghilangkan tekanan, kan? :)

the life of cikgu sue said...

cm
Jelesnya.Nak jahit jugoklah....
Diagnostik form one tak abih-abih lagi.

stressnya......

TokNabe said...

Sekurang2nya boleh menghilangkan stress keje.....

seronok tu.

Cikgu Adham said...

salam..

heh heh sempoi la akak...
mantap

cikgu_math said...

atie>> bukannya sussah pun...sama dengan jahit manik jugak!

kak cik>> cuma masa yang terlalu singkat.. hobi terpaksa diketepikan!

cikgu_math said...

cikgu sue>>
Dah.... boleh mula buka kotak jahitan!

Tok Nabe>> seronok... tapi masa sangat tidak mengizinkan!

Adham>> Ahha...nanti siap CM akan tunjukkan hasil