Followers

Monday, April 11, 2011

hari kelam kabut.....

Hari yang paling kelam kabut....

Hari ini CM terpaksa menguruskan perkhemahan PBSM sendiri selepas guru penasihat utama bertukar.. Pendaftaran di Kem pukul dua petang dan peserta di arah berkumpul  dimasjid SIC jam 1.00 pm untuk menunggu bas, tetapi....

Dalam jam 12.00 tengahari, tiba-tiba ada 2 pelajar ke kelas CM...
'teacher, PK HEM nak bercakap dengan teacher, kita tak ada surat kebenaran ibubapa'
'Hah!!!'
Benda yang paling penting itu boleh terlupa!!!
Dan CM terus tinggalkan kelas, jumpa PK HEM dan buat apa yang patut..
Ada yang balik ambil tandatangan ibubapa, ada yang telefon dan ada yang parents sendiri datang kesekolah.. akhirnya semuanya settle dan kami bertolak ke kem  jam 2pm.

Selepas everything selesai, CM kesekolah semula, bereskan apa yang patut... dan jam 4.00 pm balik kerumah..
Sekali lagi kelam kabut... Adam tidak ada di rumah transitnya... dan dah 2 kali abang dan sepupunya carinya disekolah, tetapi tiada.
4.30 pm CM pecut kereta ke sekolah Adam. Kosong... tak ada pelajar yang berkeliaran.... dan selepas 5 minit budak-budak fardu ain keluar dari masjid!

Orang yang pertama keluar , CM terus tanya tentang Adam. ( Nasib baik dia kenal Adam & Amar)
'Adam tertinggal bas... jadi Amar bawa dia masuk kelas fardu ain'
Alahai..... rasa macam dah boleh terbang merentas dunia!! Lega.....
Patutlah si Naseef tidak berjaya menemui Adam, rupanya Amar telah menjalankan tanggungjawabnya lebih dahulu...

8 comments:

najwaMazlan said...

ololo~! amar! bagus dih adik wawa?
nasib jupo. aih~!

cikgu_math said...

heee.... panik tahap gaban tadi!!!

Anonymous said...

saye amar ke adam..haha

Sally said...

Cikgu mana pulak yg bertukar tu?

AZANI said...

salam cm

syukur.
adam selamat.
perkemahan selesai

cikgu_math said...

Sally> Cikgu PBSM kan Cikgu Asram..

Azani> Alhamdulillah... Perkhemahan belum selesai... dia orang masih di tapak perkhemahan, cikgu jer lari balik!!

aLiAa said...

AMAR!!
U DID A GOOD JOB AS A OTHER..
NI KAK YA TMBAH SYG NI..
EHEHEHE..
MISS U UMI,AMAR N ADAM =(

sYaFiQ 'n' aLiAa said...
This comment has been removed by the author.